به گزارش شهرآرانیوز، خیلیها تصور میکنند فقط بزرگسالان در زندگی روزمره دچار استرس و اضطراب میشوند و کودک هیچ اضطرابی را تجربه نمیکند. عده زیادی هم بر این باورند که اضطراب، تنها یک اختلال روانی است که هیچ ربطی به سلامت جسم ندارد.
اما خوب است بدانیم که کودکان هم میتوانند شکل شدید استرس و اضطراب را تجربه کنند. استرس و اضطرابی که هم میتواند روح و روان آنها را در کودکی و بزرگسالی به خطر بیندازد و هم سیستم ایمنی آنها را طوری تضعیف کند که در معرض ابتلای بیماریهای مختلف قرار بگیرند.
دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماریهای عفونی، نکات بسیار جالبی در این زمینه عنوان میکند. او میگوید: استرس و اضطراب شدید، ارتباط زیادی با ابتلا به بیماریهای عفونی مثل سرماخوردگی، آنفلوآنزا، کرونا و ... دارد.
این پزشک با بیان این که استرس و اضطراب شدید و مداوم روی کارکرد سیستم ایمنی هر فردی اثرات خود را میگذارد، اما اثرات منفی آن روی کودکان بسیار شدیدتر است. چون فرد بزرگسال راحتتر میتواند استرسهای اجتماعی را مدیریت کند. اما یک کودک هنوز تجربهای ندارد و تازه میخواهد خود را بشناسد و راههای کنترل استرس را بلد نیست.
به گفته دکتر رمضانی، بخش مهمی از استرسها در محیط مدرسه یا به خاطر مدرسه و تحصیل به کودک وارد میشود. اولا خود محیط مدرسه برای کودک استرسزا است. دوم این که خیلی از والدین برای هر کاری که به مدرسه مربوط میشود، به کودک خود استرس وارد میکنند. مثلا راه و بیراه او را برای درس خواندن تحت فشار میگذارند، کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه میکنند، او را سرزنش میکنند و .... خیلیها نمیدانند، اما حتی حذف زنگ تفریح و زنگ ورزش هم میتواند به کودک استرس وارد کند.
این متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر این که هر شرایطی که باعث حس استرس و اضطراب در کودک شود، روی سیستم ایمنی او تاثیر میگذارد، میگوید: تضعیف سیستم ایمنی باعث میشود که کودک هم دچار اختلال در رشد شود و هم بیشتر مستعد بیماریهای عفونی باشد. اصلا عامل بروز خیلی از بیماریهای عفونی استرس است. مثل ویروس تبخال یا آفت؛ بنابراین والدین باید استرسهای مزمن و نگرانیها را از بچهها دور کنند تا هم دچار بیماریهای عفونی نشوند و هم آسیبهای روحی و روانی دور بمانند.
منبع: همشهری